· 

Foto's expositie 50 jarig bestaan fotogroep 2023

Teksten van Marij van Rossenberg, spreekster opening expositie okt.2023

 

Ali Hendrix
Ali maakt de kijker deelgenoot van bijzondere plekken en mensen op onze wereldbol. Ik verwonder mij over de enorme diversiteit, van besneeuwde bergen tot de woestijn.

 

Annet van Heijster
Door te spelen met het perspectief, gaat de compositie met haar vormen en kleuren de boventoon voeren. Ik hou wel van deze andere blik op de wereld.

 

Ger Versteegen
Ger is duidelijk geïnspireerd door de natuur. Het mooie licht en de fraaie landschappen zijn heel fijn om naar te kijken.

 

Hans Sewuester
Dit zijn vijf foto’s met vijf totaal verschillende onderwerpen. Wat overeenkomt is dat alle beelden krachtig zijn en gelijk mijn aandacht pakken.

 

Hub Vermeeren
Hub laat zien dat hij een all-round fotograaf is. Vooral het abstracte witte beeld vind ik gewaagd en spannend.

 

Ilse Hagens
Kijkend naar de indrukwekkende landschappen, voel ik mij klein en nietig. Knap als je zo’n gevoel over weet te brengen.

 

Jan van Amersfoort
Heden en verleden wisselen elkaar af in de foto’s van Jan. Van imposante bouwwerken tot een intiem tafereel van een boer op het veld.

 

Marc Cremers
De spelende mens, Homo Ludens, dat zie ik in jouw fotoserie. Spel in de vorm van sport, cultuur en ontspanning. En een spel van licht en donker. Hier word ik blij van!

 

Marie-Jose Erprath
Of het nu kabels zijn of de kikker, Marie-Jose maakt er een bijzonder beeld van. De sfeer van het blauwe uurtje en de vroege ochtend zijn goed gevangen.

 

Marij van de Laar
Marij is van alle markten thuis: we zien beelden van zonnige vakantie-oorden tot een teder moment in huiselijke kring. Mij spreekt de foto van de wandelaars in het overweldigende groene landschap het meeste aan.

 

Miep Philipsen
Miep laat ons de natuur op haar best zien: met al haar fraaie kleuren en vormen. Van een tere bosanemoon met een prachtig bokeh, tot een landschap met heldere hollandse wolkenluchten. 

 

Patrick Craenmehr
Patrick is een veelzijdig fotograaf, van popmuziek tot landschap tot documentair. De foto met de bankjes in het water blijft mijn aandacht trekken: het is een beeld dat vragen oproept.

 

Piet van den Bekerom

 

Wat een heerlijke kleurrijke foto’s. We zien kunst binnen en buiten, en we zien het paren van de groene bladsnuitkever. Dat zie je niet elke dag!

 

 

 

René van de Pasch
René kiest zijn compositie zorgvuldig uit. Zo komen de uiteenlopende onderwerpen goed voor het voetlicht.

 

Robert Knijnenburg
Robert brengt ons krachtige zwart-wit landschappen. Door de compositie ontstaat een mooie diepte in het beeld. De structuren van de bergen en van de lucht komen prachtig uit in het zwart-wit.

 

Ronald Atte Stend
Nu eens geen landschappen, maar stads-landschappen. Heel mooi is de verstilling in deze beelden, want hoewel ze gaan over de stad zijn er geen of vrijwel geen mensen op te zien.

 

 

 

Sjaak van Wijlick
Wat leuk, de bladeren in het water lijken lampjes te hebben. Mijn aandacht wordt ook getrokken door het contrast tussen de droevig kijkende aap en de vrolijke carnavalist.

 

Ton Oudenhoven
De wondere wereld onder en boven water. Bij enkele foto’s weet ik niet waar ik naar kijk, maar dat maakt het juist spannend.

 

Tonie de Mulder
De vijf foto’s zijn een mooie eenheid door de fraaie kleurtinten en het spel met de schaduwen. Ook het contrast tussen de speelse takjes en de strakke vlakken maken de beelden boeiend.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0